iecus.yvision.kz
Пам'ятаю, в дитинстві, коли я порізала руку, бабуся посипала поріз цукром.І диво!Кров перестала текти, так і рана потім зажила досить швидко.Потім я й сама скористалася бабусиним методом — коли вже мій син отримав сильну садно, впавши з велосипеда.У чому секрет такого дивного впливу цукру?
Ольга Татарська, Новосибірськ
Секретв те, що цукор, володіючи високою гігроскопічністю, швидко вбирає вологу.А вона потрібна мікроорганізмів, хвороботворним бактеріям для подальшого розмноження.Без вологи ті гинуть.На рану (виразку, поріз) можна накласти просочену цукром пов'язку, або просто швидко посипати пошкоджене місце.Тільки бажано цукор спочатку прожарити на сковороді (не чекаючи, поки утвориться сироп) і попередньо обробити пошкодження йодом.Таким чином прискорюється загоєння і зменшується або взагалі усувається нагноєння, полегшується біль.Щоб цукор краще зафіксувався, навколо країв рани можна нанести кільце з вазеліну.І потім накласти пов'язку — яку потім міняти двічі на день.
В одному з британських університетів навіть провели експеримент і з'ясували, що завдяки цукру оброблені їм післяопераційні рани заживають швидше, ніж при використанні звичайних методів.Зокрема, при застосуванні антибіотиків.