Кизил – винищувач бактерій


Кажуть, кисло-солодкі ягоди кизилу, з яких багато традиційно варять варення, дуже корисні самі по собі.Хотілося б знати, при яких захворюваннях рекомендується їх вживати?

Дійсно, плоди кизилу звичайного допомагають при діареї (проносі), застосовуються як жарознижуючий і протизапальний засіб при застуді.
Народні медики радять вживати їх людям, які страждають на серцево-судинними захворюваннями.Пояснюється це тим, що плоди кизилу багаті калієм і магнієм, які необхідні для роботи нашого серця. А ще в них містяться такі важливі для нормального функціонування організму вітаміни, як С і Е, а також глюкоза, фруктоза, клітковина, пектин, цінні органічні кислоти. Крім того, цілителі називають кизил звичайний винищувачем бактерій. Справа в тому, що плоди цього чагарнику через свого унікального складу здатні знищувати різні хвороботворні бактерії, наприклад, стафілококи і пневмококи. Словом, їжте ці корисні ягоди і будьте здорові!