Відомо, що ягоди агрусу не тільки вживають в їжу, але і застосовують в народній медицині.Хотілося б знати, при яких захворюваннях вони допомагають?
Віктор Іванович, Чебоксари
Дійсно, смачні й поживні плоди цього чагарника володіють лікувальними властивостями.Наприклад, використовуються при порушенні обміну речовин і ожирінні.
В агрусі містяться вітаміни С і А, які сприяють зміцненню стінок кровоносних судин, а також фолієва кислота, при браку якої погіршуються функції системи кровотворення і послаблюється імунітет.
Народні медики радять вживати свіжі ягоди при недокрів'ї, захворюваннях нирок і сечового міхура.Крім того, плоди цілющого чагарнику у вигляді відвару використовуються в якості легкого проносного.Готується відвар так: одну столову ложку ягід заливають склянкою окропу і нагрівають на водяній бані протягом 10 хвилин.Потім проціджують через два шари марлі і приймають у теплому вигляді по 1/4 склянки в день, додаючи за смаком мед або цукор.