findrabota4.ru.com
Відомо, що айва, яку ми вживаємо в їжу, корисна при захворюваннях нирок.А при яких ще недугах проявляється її лікувальну дію?
Євгенія Миколаївна, Орел
Дійсно, сік з плодів айви звичайної застосовується в народній медицині як сечогінний і протизапальний засіб.
Крім того, плоди цього дерева, як свіжі, так і у вигляді відвару, покращують моторику шлунково-кишкового тракту і знезаражують його при інтоксикаціях, використовуються при порушеннях функції печінки та обміну речовин.
Однак цілющі властивості айви, багатою, зокрема, вітамін С, пектин, клітковину, цим не обмежуються.Так, народні цілителі рекомендують вживати її плоди в їжу для зміцнення імунітету і виведення з організму шкідливих токсичних речовин.А нещодавно вчені встановили, що настій листя айви регулює рівень холестерину в крові і захищає наші судини від утворення атеросклеротичних бляшок, попереджаючи, таким чином, розвиток серцево-судинних захворювань.
До речі, настій з плодів цього дерева корисний при недокрів'ї.Ось рецепт його приготування від народних медиків: наріжте айву часточками, очистіть від насіння і залийте двома склянками окропу.Наполягати розчин потрібно в термосі протягом двох годин, потім процідити і приймати три рази на день між прийомами їжі.