Горобина: чим багата, тим і раді


горобина: чим багата, тим і раді

bolit.org

Які корисні речовини містяться в ягодах горобини?Як приготувати з них відвар?Людмила Євгенівна,

Московська область, Люберці

Горобину звичайну не даремно називають коморою корисних речовин.Наприклад, це дерево зимостійке містить вітаміни С, А, групи В, клітковину, пектин, глюкозу, фруктозу, необхідні організму органічні кислоти... Всього не перелічити.У народній медицині зрілі плоди горобини звичайної застосовують у вигляді відвару, настою або чаю для зміцнення імунітету, при гіповітамінозі, біль у суглобах, порушення обміну речовин, зниженої кислотності шлункового соку, запорах.

Ось один з рецептів приготування відвару: столову ложку сухих подрібнених ягід залити 1,5 склянками окропу і варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин.Потім отриманий розчин наполягають в щільно закритій емальованому посуді протягом чотирьох годин, охолоджують, проціджують і приймають по 2 ст. л. тричі на день перед їжею.Цей цілющий відвар народні цілителі рекомендують тим, хто схильний до простудних захворювань.