Вода жива і мертва


вода жива і мертва

Вода — унікальний продукт.Ніякі катаклізми та світові кризи не змусять людину менше пити.Про те, що вода з-під крана, навіть очищена фільтром, — не найкращий варіант для пиття, чули багато хто.Що ж залишається?Залишається купувати воду в пляшках.Серед виробників бутильованої води, як і всюди, вистачає тих, хто ганяється не за справжнім якістю, а за легкою прибутком.

«Вона ж вся однакова, — думаємо ми, коли вирішуємо, яку ж марку вибрати.— А ось цю воду всі п'ють, і рекламують її скрізь...» Споживач, зупинись і задумайся!Вибирати один з найголовніших для організму ресурсів потрібно відповідально, а не по красі реклами або популярності бренду.Різні марки бутильованої води розрізняються не тільки по рекламним кампаніям, дизайн етикеток і форм пляшок, але і — в першу чергу!— за якістю води.

Максимум, що знає про відмінності бутильованої води звичайний покупець, — вода буває газована і негазована, більш досвідчені розрізняють лікувальні, лікувально-профілактичні (лікувально-столові) та столові води.І одиниці знають різницю між питною водою та водою їдальні.

А адже на етикетках ця інформація є, але в такому вигляді, що розшифрувати сенс часом зовсім непросто.Чи знаєте ви, що кожна столова вода є питною, але не кожна питна — їдальні!Зверніть увагу на найпопулярніші марки води — ви не знайдете на них характеристики «столова мінеральна», тому що столові мінеральні води видобуваються виключно з артезіанських свердловин, що не піддаються хімічному очищенню, тобто доходять до нашого столу в первісному природному вигляді.

Просто «питна» вода — тут варіантів походження набагато більше.Хтось не мудруючи лукаво бере воду з «централізованого джерела водопостачання» (пошукайте цю напис на етикетках), що простими словами звучить як «з водопроводу».А ми ж всі приходимо в жах від однієї лише думки про те, щоб випити нашу воду з-під крана!Інші збільшують витрати і дійсно бурять свердловини, про що з гордістю пишуть на пляшці.Але опускають такі цікаві подробиці, як сусідство аеропорту «Шереметьєво» у випадку однієї абсолютно конкретною і вельми популярної марки, яка лаконічно указує романтичну назву місця розташування свердловини — «Шерризон».

Вода, видобута в таких грунтах, піддається серйозній хімічної очистки.За допомогою процесу під назвою «зворотний осмос» з водної маси видаляються найдрібніші частинки величиною з іони, як шкідливі, так і корисні.Вода буквально доводиться до дистильованого стану, а потім вже мінералізується промисловим способом.На жаль, нічого «живого» в такій «питної» води не залишається.

А нам пропонують це пити і, більш того, видають за продукт вищої якості!Цікаво, ці виробники п'ють воду, яку виробляють?..

У кінцевому рахунку споживач має право робити свій вибір: пити живу «столову мінеральну воду з природного джерела, що зберегла природні мінерали, смак і м'якість, або купувати типовий продукт сучасного урбанізованого світу — воду «питну», очищену, штучно збагачену... по суті, мертву.